Yoga og Qigong kan afhjælpe angst og andre lidelser


Yoga og Qigong er to alen af samme stykke. Begge handler om balance, ro og samspillet mellem  krop og sjæl. I forhold til angst, depression og andre lidelser er både Yoga og Qigong oplagt at  benytte sig af, til at afhjælpe, eller i hvert fald dæmpe både angst, depression og andre lidelser.  Angst, depression og andre lidelser er slemme lidelser som det kan være svært at få bugt med.  Under alle omstændigheder er det lidelser som kræver tid, ro og balance. 


Balancen er ofte den der er blevet forskubbet, på den ene eller den anden måde, når lidelser som  angst og depression opstår. Derfor er det også balancen som skal genoprettes, før helingen kan  begynde for alvor.  


Både Yoga og Qigong handler om balance 


Yoga handler om balancen inde i kroppen. Balancen i kroppen er grobunden for balancen i sindet.  Qigong handler både om balancen i vores indre, men også om balancen der hvor vi er rent fysisk og  i livet i det hele taget.  


Balancen i livet og alle dets aspekter er grobunden for et sundt sind.  


Yoga er både gymnastik og meditation 


Yoga er gymnastik på en roligere og mere balanceret måde, end almindelig gymnastik. Yoga  øvelser handler om at sætte kroppen i forskellige figurer, som hver især afspænder et bestemt  område af kroppen. En serie af Yoga øvelser giver dermed en fuldstændig afspændt krop.  Samtidig er Yoga også meditation. Det behøver ikke være en dyb langvarig form for meditation,  men bare om den der naturligt opstår, når du har fokus på lige netop det du laver. Yoga er også afslapningsøvelser på den rigtige måde. 


Qigong er balance både indad og udad 


Qigong er også afspænding, men ikke helt på samme måde som Yoga. Qigong arbejder mere i  kroppens lag og de daglige udstrækninger.  


Qigong kan sættes sammen på mange måder. Den optimale måde at bruge Qigong på er som en kort  hilsen både morgen og aften. En hilsen til sig selv, det fysiske sted man befinder sig og en hilsen til  dagen og verden. Sessionen behøver ikke at vare mere end 10 eller 15 minutter og fordrer slet ikke  sved på panden. Qigong er udstrækninger, vejrtrækning og opmærksomhed på både det indre og det  ydre.  


Skift dine dårlige vaner ud med nye gode vaner 


Bruger du en masse tid på betting sider, eller på at gå i byen og feste igennem, har du helt sikkert  brug for nye gode vaner i stedet for. Det handler ikke kun om at tilføje yoga og qigong til dine  daglige rutiner, men også om at omlægge din livsstil og om i det hele taget at tænke anderledes.  Dette kan du lave en fredag aften er en artikel der giver gode bud på andre aktiviteter, end dem du  sikkert laver i forvejen.


Balance opnås gennem regelmæssighed og gode vaner 


Balance i livet er grobund for et sundt sind. Ubalance i livet fører til det modsatte og kan give angst,  depression og andre trælse lidelser, som det kan være svært at slippe af med igen. Ubalancen kan opstå i alle afkroge af livet. Det kan være forkerte spisevaner, dårlige søvnvaner  eller det faktum at mange af os bruger alt for meget tid på vores arbejde og alt for lidt tid på vores  familier og på os selv.  


Balancen opnås ved at skabe gode vaner og regelmæssighed. Helt ned til fastsatte tidspunkter for  kost, søvn, motion, arbejde og fritid. Gentagelsen bliver til en fast rutine, som med tiden vil skinne  igennem som balance i livet. 


Kost spiller en stor rolle for både det mentale og det fysiske helbred 


Hvad vi spiser er ikke ligegyldigt. Kroppen er en sofistikeret maskine, der godt kan køre i lange  perioder på en forkert kost, men som selvfølgeligt kører bedst, når den får det rette brændstof. Hvis kroppen lider, går det ud over både det mentale og det fysiske helbred.  Den rette kost, på fastsatte tidspunkter, hver eneste dag, er vejen frem til et godt, både mental og  fysisk, helbred. 


Grønsager som base er den bedste vej at gå. Hvis to tredjedele af din kost består af et bredt udvalg  af forskellige grønsager, så behøver du faktisk næsten ikke bekymre dig om mere. Dog skal du  undgå hvidt brød, kød i alt for stor mængder og med alt for meget fedt, slik, kager sodavand Fast  Food og alkohol. Derudover er der faktisk ikke så mange restrektioner for den sunde kost. 


Søvn spiller også en væsentlig rolle for det fysiske og det mentale  helbred 


Søvn i rigelige mængder, på faste tidspunkter og uden afbrydelser er det bedste du kan gøre for dit  helbred.  


Søvn i urolige omgivelser med forstyrrende rod, lyd eller lys, er ikke en optimal søvn. Både rod, lyd  og lys, sniger sig med ind i søvnen og gør den ringere.  


Sørg for at dit soveværelse er rent og ryddeligt og at der ikke er for mange møbler og ting i det. sørg  for at der ikke trænger lys ind gennem vinduer eller fra andre steder. Udeluk al lyd. Selv en lille  brummen kan virke forstyrrende og derved ødelægge søvnens kvalitet.  


Frem for alt bør du have fast sengetid og fast tid til at stå op. De gode søvnvaner bør overholdes,  lige som de øvrige gode vaner. 


Motion og frisk luft gør godt for både krop og sind 


Daglig motion er vigtigt. Det behøver ikke være fire timer i et motionscenter. Det er der faktisk  ingen der bliver glade af.  


Gå en daglig tur af en passende længde. Varier din rute, så du ser noget forskelligt. Kom ud i  naturen, hvis det er muligt. Træk vejret dybt og oplev naturen helt ind i dit inderste.