Picasa

Læs på dansk om hvad det gratis program, Picasa, kan gøre for dig og download gratis en dansk version af programmet.
Picasa kan fremvise og organisere billeder. Derudover har Picasa en integreret foto-deling og lagrings websted således, at du kan dele og vise dine billeder over alt i verden, så længe der er internet adgang. Picasa blev skabt af selskabet Lifescape i 2002, men blev opdaget og købt af Google i 2004, som gjorde det verdenskendt. Picasa er en blanding af navnet på den spanske maler Pablo Picasso, og udtrykket ”mi casa” for ”mit hus” og ”pic” for billeder. Siden 2004 er Picasa blevet udgivet som freeware og fås til både Windows, Linux og Mac.
Picasa kan organisere billeder på flere metoder; med den normale import funktion, tags, ansigtsgenkendelse og yderligere metoder. Dette gør, at du nemt kan organisere billederne, så du har styr på dem. Yderligere, så har Picasa mulighed for at grave dine forsvundne billeder ved at scanne din computer igennem for bestemte billedetyper således, at du ikke skal lede hele din computer igennem.
Picasa giver dig også muligheden for at redigere lidt i dine billeder på nemme og brugervenlige måder. Der er mulighed for at rette røde øjne, rette billedet op, beskære, kontrast, lys, skygger og flere automatiske redigeringsmuligheder og meget mere. Derudover kan der anvendes flere billedbehandlinger som neon, pixelering, blyantstegning, 60’erne og mange flere. Men de skal nok mest anses som sjove og mindre brugbare funktioner. Ændringerne på billederne sker ikke umiddelbart, men bliver gemt i en .ini fil. Dette gør, at hvis der noget som du fortryder, så er der ikke blevet ændret noget i original billedet, men ændringer ses kun i Picasa indtil man vælger at gemme de ændringer, man har foretaget.
I den nye version af Picasa er der endda også mulighed for at sammenligne billeder side for side, enten to forskellige billeder eller det samme billede, bare hvor den ene er redigeret.
Picasa kan se og ændre i alle de kendte filer, men kører bedst med formatet JPEG, hvilket er den filtype som de fleste kameraer benytter. Med ens billeder i JPEG, har Picasa mulighed for at gennem teknologien ”Information Interchange Model”, som på dansk betyder søgeord, at genkende personer på billeder, som du før har tagget én gang. Du kan yderligere tilknytte søgeord til hvert billede således, at du kan finde billederne igen og organisere dem efter de indtastede søgeord. Ligeledes kan disse informationer også læses i andre populære billedbiblioteks-programmer.
Google har også lanceret deres nye Google+ som minder meget om Facebook. Picasa har muligheden for at vise dine billeder igennem Google+, men også folk uden en Google+ brugerprofil kan se de album, som du ønsker at dele uden at skulle oprette sig.
Picasa har også dens egen separate billede fremviser indbygget, som minder om Windows egens billede fremviser. Billede fremviseren er nem at benytte og kan vise de samme filtyper, som selv Picasa kan.
Picassa er et nemt, gratis og brugervenligt billede-organisator / redigeringsprogram, som de fleste ville kunne finde ud af at benytte. Dertil er der mange muligheder for at vise andre dine billeder ved at uploade dem til Google+ eller Picasa Web Album (PWA). Dertil er Picasa et program fra Google, så der skal nok forventes, at der kommer flere smarte features til Picasa. Så det er bare at få det hentet og få tjekket de mange brugbare features og vise andre dine bedste billeder.
Download gratis Picasa på dansk her